W Ober¿y pod Czarnym Koniem Prawie wszystko o miodach
Druga edycja spotkania kulinarno-artystyczno-charytatywnego organizowanego przez Wydawnictwo i Agencjê Artystyczn± Czarny Koñ przesz³a do historii. Gospodarz spotkania, popularny Boczek - Dariusz Gnatowski gotowa³ na rzecz Hospicjum ¶w. £azarza ¿eberka w sosie miodowo-musztardowym.
Nie brak³o opowie¶ci o miodach, ich w³a¶ciwo¶ciach dla zdrowia. Go¶cie us³yszeli tak¿e poezjê miodn± takich autorów jak: Jan Kochanowski czy Maria Konopnicka. Imprezê przygotowa³a Ober¿a wraz z S±deckim Bartnikiem, laureatem wielu presti¿owych nagród, w tym god³a Teraz Polska i Z³otego Dukata. Dariusz Gnatowski wylicytowa³ albumy o miodzie wydawnictwa S±decki Bartnik, za¶ przedstawiciele Hospicjum ¶w. £azarza zbierali datki, zostawiaj±c darczyñcom charakterystyczne ¿ó³te plakietki. Impreza, nad któr± patronat obj±³ tak¿e G³os-Tygodnik Nowohucki wraz z Telewizj± Kraków, mia³a wielu partnerów, w tym laureatów festiwalu Ma³opolski Smak (firmy Rolmat z Su³kowic oraz Batczew z Morawczyny). Tort w kszta³cie ula przygotowa³ inny laureat God³a Teraz Polska - Z³oty K³os z Dobczyc. Imprezê wsparli równie¿: Baler-Pol z Krakowa, Piekarnia Madej, Krak-Miês, Soko³ów S.A., Prominex sp. z o.o.., Okrêgowa Spó³dzielnia Mleczarska w Nowym S±czu i Dystrybutor Artyku³ów Spo¿ywczych Mark7.
Organizatorzy zapowiadaj± kolejne imprezy w najbli¿szych miesi±cach. Tym razem na rzecz Fundacji Anny Dymnej Mimo Wszystko oraz Fundacji Wyspy Szczê¶liwe (dla dzieci z chorob± nowotworow±).
D.DOM
Ten serwis u¿ywa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przegl±darki oznacza zgodê na to)Prezentowane na stronie internetowej informacje stanowi± tylko czê¶æ materia³ów, które w ca³o¶ci znale¼æ mo¿na w wersji drukowanej "G³osu - Tygodnika Nowohuckiego".