„Stylowa” na ¦wiêta i na Nowy Rok
Dodane przez Administrator dnia 20/12/2019 19:37:02
Warto odwiedziæ „Stylow±”. Ten, wpisany w historiê Nowej Huty lokal coraz czê¶ciej odwiedzaj± tury¶ci, ale ma on równie¿ swoich sta³ych, nowohuckich bywalców. Wpadaj± tam, by wypiæ piwo, posiliæ siê legendarnym wrêcz „tatarem”, zje¶æ tradycyjny obiad albo by przy kawie i ciastku po prostu pogadaæ.
Bo „Stylowa” s³ynie ze swojej tradycyjnej, polskiej kuchni. Z przyrz±dzanych na ró¿ne sposoby ¶ledzi czy pysznego sernika. W czym tkwi tajemnica tych smaków? - Po pierwsze, opieramy siê na sprawdzonych przez lata recepturach i sposobach przyrz±dzania podawanych u nas dañ. A po drugie, korzystamy wy³±cznie ze sprawdzonych dostawców i dbamy o jako¶æ surowców jakich u¿ywamy. Bo je¶li do naszego sernika, o którym pan wspomnia³, u¿ywamy wiejskiego sera, to ten sernik ma naprawdê wyj±tkowy smak – opowiada Leona Micha³ek, prowadz±ca „Stylow±” i dodaje: - To dlatego, takim uznaniem ciesz± siê na przyk³ad nasze wyroby garma¿eryjne i potrawy sprzedawane na wynos z okazji ¶wi±t. Na domow± Wigiliê mo¿na u nas zamówiæ m.in. uszka do barszczu z grzybami, pierogi z kapust± i grzybami, sma¿onego karpia i ³ososia, karpia po grecku, ale tak¿e zupê grzybow±, sa³atkê jarzynow± czy ciasta. Mamy klientów, którzy w te wyroby zaopatruj± siê u nas od lat – dodaje pani Lonia (tak zwracaj± siê niej pracownicy i stali bywalcy „Stylowej”).
Ten, najbardziej znany w Nowej Hucie lokal gastronomiczny, bêdzie czynny w drugi dzieñ ¦wi±t Bo¿ego Narodzenia. Do „Stylowej” bêd± te¿ mogli zajrzeæ, by siê posiliæ i napiæ czego¶ ciep³ego, uczestnicy Sylwestra, który w tym roku bêdzie odbywa³ siê tak¿e w Alei Ró¿.
- W nowym roku „Stylowa” doczeka siê wreszcie (przynajmniej wszystko na to wskazuje) odnowionej elewacji, a przed wej¶ciem do niej pojawi siê nawi±zuj±cy do historii neon. To bêdzie druga m³odo¶æ „Stylowej” - ¶mieje siê Barbara Ba³a, która wraz z pani± Loni± prowadzi ten nowohucki lokal.
(f)


Pracownicy „Stylowej” ¿ycz± wszystkim pe³nych rado¶ci ¦wi±t Bo¿ego Narodzenia i wszelkiej pomy¶lno¶ci w Nowym Roku.